________________________________________________________________________________________
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog SMK Menerong. Blog ini disediakan bertujuan untuk memaklumkan aktiviti terkini, gambar dan maklumat yang berlaku di SMK Menerong.Pihak SMK Menerong tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman blog ini.
________________________________________________________________________________________

Thursday, May 17, 2012

Program JERI Asrama Terbilang 2012

Program rekreasi merupakan salah satu daripada aktiviti yang sering dilakukan oleh pelajar. Pada kali ini, program rekreasi yang diadakan oleh Unit Bimbingan dan Kaunseling dengan kerjasama Asrama Sekolah adalah ekspedisi kayak dan berbasikal. Program ini diadakan selama tiga hari bermula 19 hingga 21 April 2012 dan dirasmikan oleh Pn. Hajah Azizah binti Sulong, Pengetua SMK Menerong.

Melalui program ini, pelbagai manfaat yang boleh diperolehi oleh pelajar dari segi fizikal, mental dan sahsiah serta mampu memupuk perpaduan antara pelajar dan juga warga pendidik. Ia juga bertujuan untuk menjadikan para pelajar yang berdaya saing dan menlahirkan modal insan yang cemerlang. Selain itu, pengisian kerohanian juga diberikan bagi memantapkan sahsiah diri para pelajar.

JERI = Jasmani, Emosi, Rohani dan Intelektual 

No comments:

Post a Comment