________________________________________________________________________________________
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog SMK Menerong. Blog ini disediakan bertujuan untuk memaklumkan aktiviti terkini, gambar dan maklumat yang berlaku di SMK Menerong.Pihak SMK Menerong tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman blog ini.
________________________________________________________________________________________

Monday, June 18, 2012

Sambutan Israk Mikraj Peringkat Sekolah

Sambutan Israk Mikraj merupakan satu daripada agenda untuk menyemarakkan ingatan kepada peristiwa penting dalam Islam. Dalam konteks, masyarakat pelajar, hari kebesaran atau peristiwa penting ini perlu diberi peringatan. Oleh sebab itu, Badan Surau dan Dakwah mengorak langkah menyusun aktiviti ceramah ini untuk menyuburkan ingatan dan keprihatinan mereka terhadap hari yang penting ini. Sambutan Israk Mikraj Peringkat SMK Menerong telah diadakan pada :

Tarikh : 17 Jun 2012 (Ahad)
Masa : 7.30 - 9.10 pagi
Tempat : Bilik Intelek, SMK Menerong

Antara objektif sambutan ini diadakan adalah bagi mengingatkan kembali peristiwa penting sejarah mensyariatkan ibadat solat serta dapat melahirkan generasi pelajar yang berdisiplin dan bertanggungjawab.

Penyertaan para pelajar
Ucapan pengacara majlis
Ceramah Israk Mikraj oleh Ustaz Maliaman
Pemenang kuiz kategori pelajarNo comments:

Post a Comment